Szigetvári Időskorúak otthona

Arra törekszünk, hogy minden ellátottunknak szükséges és elégséges mértékű segítséget nyújtsunk. Nem helyettük, hanem velük együtt akarjuk megoldani meg a problémájukat!

Folytonosság és biztonság az intézmény és az ott dolgozó szakemberek lehetőségeinek határáig – ezt kínálja a szigetvári Dr. Raksányi Árpád Integrált Szociális Intézmény és Szociális Alapszolgáltatási Központ mindenkinek, aki igénybe veszi a szolgáltatásait. Azok pedig igencsak sokrétűek, hiszen az időseknek nyújtott szolgáltatások (idősek klubja, időskorúak otthona, időskorúak emelt szintű ellátása) mellett gyermekjóléti szolgálat, családok átmeneti otthona, családsegítés, hajléktalanok nappali és átmeneti ellátása, étkeztetés és házi segítségnyújtás is működik, illetve zajlik itt.

Az intézményegyüttes Szigetvár belvárosához közel, a régi kórház területén található. A tartós bentlakásos ellátás több szintjét kínálják itt: az idős emberek normál szintű, 2-5 ágyas lakószobák mellett 2-3 ágyas, önálló fürdőszobával és főzési lehetőséggel rendelkező szobákban, sőt apartmanokban is lakhatnak. Az ellátottakat gondozóik sokféle egyéni és csoportos foglalkozással, rendezvényekkel, kirándulásokkal várják: ezek mind-mind a szellemi és fizikai frissesség fenntartását szolgálják.

Változatos, impulzív, örömteli, sikeres, máskor küzdelmes, könnyes és gondterhes – ilyen az élet az intézményben. Egyet azonban bizton ígérnek a szakemberek: náluk mindenki szeretetteljes gondoskodásban részesül.