Komló-Mecsekjánosi – Időskorúak Otthona

„A jót amit teszel
Holnap már feledésbe megy
Mégis tedd a jót…
Az embereknek szükségük
Van segítségre
De ha segítesz támadás érhet
Mégis segíts!”

(Teréz anya)

Bízom abban, hogy honlapunk olvasása közben megtalálja az Ön számára fontos információt! Ha kérdése merülne fel, az oldalon található információt kevésnek érzi, akkor bizalommal lépjen velünk kapcsolatba.

Szanyi Angéla
Intézményvezető

 

Intézményünk:

A SZOCEG Kft. Mecsekjánosi Időskorúak Otthona a megyeszékhelytől 25 km-re, Komlótól 4 km-re külterületen, Mecsekjánosi pusztán található. 1986-ban Gondozóházként kezdte működését. Külterületi fekvésünk miatt ideális, csendes, tiszta levegőjű környezetben gondozhatjuk a hozzánk felvételre kerülő időseket.
Intézményünk jelenleg 44 fő ellátását tudja biztosítani. A gondozást 2 épületben végezzük. „A” épület 28, „B” épület 16 férőhelyes. Az „A” épületben gondozzuk azokat a demens személyeket, akik speciális ellátást igényelnek. 24 órás folyamatos felügyeletet, gondozást, ápolást, napi 4 étkezést biztosítunk.
Fodrász, gyógytornász és pedikűrös érkezik hozzánk rendszeresen. Az ellátottak ruháit központilag mossák és vasalják. A zárt intézményt természetesen elhagyhatják a lakók, akik sétálhatnak a horgász tó partján is. Rendezvények alkalmából iskolások is meglátogatják a lakókat, műsorral kedveskednek a szép korúaknak.

Barátságos társalgóval, könyvtárral, ebédlővel rendelkezik, valamint nagy és szépen gondozott park, ahol a lakók tavasztól őszig sétálgathatnak. A szobák 1-2 ágyasak, bútorozottak és nővér hívóval rendelkeznek. A fürdőszobáink úgy vannak kialakítva, hogy biztonságosan használhassák a mozgásban korlátozottak is.
Az otthonban az idősek mentálhigiénés gondozása folyamatos, de a lakók maguk dönthetik el, milyen foglalkozásokon szeretnének részt venni. A lehetőségek palettája széles: a dalkörtől az ülőtáncig, a kézimunkakörtől az istentiszteletig. A gondozók szeretetteljes, egyénre szabott törődéssel segítik az idős emberek aktivitását, életük tartalommal való megtöltését. Megismerés, elfogadás, gondoskodás, szeretet – ezeken a lépcsőfokokon segítik át a régi lakók az újonnan beköltözőket azért, hogy közösen, nagycsaládként élhessenek a festői környezetben megbújó otthonban. Az ideérkezők nyugalmát a lenyűgöző természeti környezet és a csend biztosítja.