Szent Erzsébet Alapellátási Központ

Szerencsés vagyok, mert minden nap van kedves élményem! Naponta melenget minden szívből jövő, hangos kacagás, amit az idősek klubjában gyakran hallhatok.

Amikor az idős ember már mindennapos segítségre szorul, de még nincs szüksége intézményi elhelyezésre – erre az élethelyzetre kínál megoldást a Szent Erzsébet Alapellátási Központ. Az intézmény székhelye Pécs mellett, Kozármislenyben található. Idősek klubját működtet Kozármislenyben, Mázán, Egerágon, Máriakéménden és Szederkényben, továbbá szociális alapszolgáltatásokat (étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása) nyújt mintegy 20 környékbeli település idős lakói számára.

A szolgáltatás legnagyobb előnye az, hogy az ellátottak folyamatos segítséget kapnak, miközben továbbra is a saját, megszokott környezetükben élhetnek. Otthonukban nap mint nap ugyanaz a szakember keresi fel őket – ismerősük, akiben megbíznak. A napközbeni programok pedig színesebbé teszik az idősek mindennapjait, oldják bennük a magányosság érzését: erre szolgálnak a klubban zajló különféle tevékenységek, ismeretterjesztő előadások, kötetlen beszélgetések. Az intézmény szakemberei jól tudják, mire van szükségük a rájuk bízott idős embereknek, ezért tudásuk és tapasztalatuk mellett emberközpontú szemlélettel és szeretetteljes segítséggel törődnek velük.

Étkeztetés:

Ezen szolgáltatás célja meleg étkeztetést biztosítása azon idős és nyugdíjas személyek részére, akik önmagukról nem képesek gondoskodni.

A szolgáltatás tartalma: napi egyszeri melegétel házhoz szállítása.

Házi segítségnyújtás:

A szolgáltatás célja, hogy az idős emberek számára saját lakókörnyezetükben biztosítsa az önálló életvitel fenntartása érdekében az alapvető gondozási, ápolási feladatok elvégzését, a lakókörnyezet megfelelő higiéniás körülményeit, illetve segítséget nyújt a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében, valamint azok elhárításában.

Idősek klubjai:

  • Idősek Klubja Kozármisleny
  • Idősek Klubja Egerág
  • Idősek Klubja Szederkény
  • Idősek Klubja Máriakéménd
  • Idősek Klubja Máza