Rólunk mondták, írták

K.M.Zs. (a mázai intézmény dolgozója): „Azon szerencsés emberek közé sorolhatom magam, aki elmondhatja, hogy a jó Isten olyan hivatást adott neki, amit szeret. Olyan emberekkel foglalkozhatok, akik egy kis szeretetért, törődésért is hálásak, és ezt viszonozzák is. Nekik mi jelentjük a családot. Fontosak vagyunk nekik, és őket is érdekli a mi életünk. Mikor már belépek a kapun és meglátnak, már tudják, ha bánt valami. Tavaly elvesztettem három számomra nagyon fontos embert. Másnap a kapuban vártak – nem szóltak semmi, csak megöleltek (de nem is kellett szólniuk… ebben benne volt minden – a részvét, a szeretet, a törődés). Egész nap mellettem voltak, hogy ne legyek szomorú… Aznap nem én segítettem őket, hanem ők engem. Ez egy hihetetlenül nagy kincs volt, és erőt adott.”

K-né (a decsi intézmény lakója): „Én már a mostani szolgáltató ideje alatt kerültem ide az idősek otthonába. Nagyon tetszik az otthon. Elég gyorsan sikerült beilleszkednem, amiben segítettek a régi lakók és a nővérek is. Biztonságban érzem itt magam és nem vagyok magányos sem. Minden közös programon részt veszek.”

C.F. (a nagykozári intézmény lakója): „A nővérek munkája maximális dicséretet érdemel. A dolgozók barátságosak és becsületesek. Nincs kivételezés. Minden ünnepnapot megtartunk, a névnapokat és a születésnapokat is megünnepeljük. A környezet olyan, mintha a saját otthonomban lennék.”

M. M. (a bonyhádi intézmény lakója): „Nagyon szeretek itt lenni. Jók hozzám a dolgozók. Mindenkit nagyon szeretek. Szép a környezet és biztonságban érzem magam.”

H.-né (a decsi intézmény dolgozója): „A kezdetek óta itt dolgozom, mint szociális gondozó és ápoló. Nem könnyű a mi munkánk, de emberséggel végezve mégis felemelő. Örülök minden szakmai sikernek. Kellemes környezetben, jó munkatársakkal igyekszünk segíteni rászoruló embertársainknak.”

K.I.-né (a szigetvári intézmény lakója): „Azért szeretek itt lenni, mert úgy érzem, hogy új családom van. Az otthonnal azért vagyok megelégedve, mert a nővérek segítőkészek, ahol tudnak, segítenek. Mindig megkérdezik, hogy nincs-e problémám, még éjszaka is többször megnéznek.”

K.D. (a kozármislenyi intézmény dolgozója): „Azért szeretek itt dolgozni, mert jó a kollektíva. Anya vagyok, ezért nagyon jó, hogy 8 órás munkaidőben dolgozhatok. Nagyon szeretem az idős embereket, jó érzés, hogy tudok segíteni.”

E.H.S. (a mázai intézmény lakója): „Szeretek Mázán élni. Nagyon kedvesek a nővérek, segítőkészek és megértőek. Bármilyen problémám van, mindig figyelnek rám és segítenek megoldani. A konyhások nagyon finoman főznek. Családias a hangulat, minden dolgozót és lakót jól ismerek, vannak barátaim is köztük.”