Máza – Mecsekvölgye Otthon

A hozzánk kerülő emberek mögött nehéz életút áll. Sokszor kiszolgáltatott helyzetben, magányosan, elesetten érkeznek otthonunkba. Hisszük, hogy a munkánkkal jelentős segítséget nyújtunk az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe jutott családoknak.

Pszichiátriai problémákkal küzdő embereknek nagyon fontos, hogy nyugodt, csendes környezet vegye őket körül – épp ezt biztosítja számukra a Baranya és Tolna megye határán, festői környezetben fekvő mázai Mecsekvölgye Otthon. 55 pszichiátriai beteg ellátására biztosít szakosodott ápolást és gondozást. Az intézmény lakói a faluközösség elfogadott tagjaiként élnek, miközben az otthon kapuin belül mindvégig biztosított számukra a szakszerű felügyelet és a törődő, családias légkör.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy itt minden lakó egy-egy szakdolgozó úgymond „családjába” tartozik, akivel szorosabb kapcsolatban áll, és aki fokozottan ügyel a gondozott mentális és egészségügyi állapotára. Minden lakót egyénre szabottan gondoznak. Szellemi képességeiket mentálhigiénés ellátás igyekszik javítani, teljeskörű egészségügyi ellátást kapnak, de gyógymasszőr, sőt fodrász is rendszeresen rendelkezésükre áll.

Az otthon egy-, két-, három- és négyágyas szobáival igazán méltó körülményeket biztosít gondozottjainak, sőt, Mázán arra is figyelmet fordítanak, hogy a párkapcsolatban élők együtt lakhassanak.

<
>