Komló-Mecsekjánosi – Időskorúak Otthona

 

Fontos nekünk, hogy lakóink az életük további részére is célokat tűzzenek ki maguk elé, terveket szövögessenek. Ezért igyekszünk nekik minden napra olyan elfoglaltságokat kitalálni, amelyek segítségével ébren tartható az önbecsülésük.

A Mecsek lankáinál, magas fák ölelésében, kitűnő klímával megáldva található a Komló-Mecsekjánosi Idősek Otthona – Pécstől mindössze 25 kilométerre. A két épületből álló otthon 48 idős ember befogadására alkalmas, nekik teljeskörű bentlakásos ellátást biztosít. Barátságos társalgóval, könyvtárral, ebédlővel rendelkezik, valamint nagy és szépen gondozott, kerti bútorokkal ellátott parkkal, amelyben a lakók tavasztól őszig sétálgathatnak.

Az otthonban az idősek mentálhigiénés gondozása folyamatos, de a lakók maguk dönthetik el, milyen foglalkozásokon szeretnének részt venni. A lehetőségek palettája széles: a dalkörtől az ülőtáncig, a kézimunkakörtől az istentiszteletig. A gondozók szeretetteljes, egyénre szabott törődéssel segítik az idős emberek aktivitását, életük tartalommal való megtöltését. Megismerés, elfogadás, gondoskodás, szeretet – ezeken a lépcsőfokokon segítik át a régi lakók az újonnan beköltözőket azért, hogy közösen, nagy családként élhessenek a festői környezetben megbújó otthonban.

<
>