Decs – Szociális Ellátó Központ

Gondozottjaink vannak, nem csupán ellátottjaink. Dolgunkat a törődés és odafigyelés jegyébe tesszük.

Szekszárdtól alig tíz kilométernyire, a Sárköz „fővárosában”, Decs nagyközségben található a Szociális Ellátó Központ, melynek összesen 200 férőhelyes tagintézményei az Időskorúak Otthona és Idősek Klubja, a „Bendegúz” Fogyatékos Napközi, valamint az Idősek Napközije. A központ az alapellátás keretében házi gondozást is kínál.

Az intézmény épülete küllemében is megnyerő, fiatalosan vidám, kellemes belső kialakítású, ami lehetőséget ad találkozásra és visszavonulásra egyaránt. Az otthonban az ellátottak egy épületben, öt folyosón, két szinten, hűtővel, mikrohullámú sütővel, teakonyhával, akadálymentesített fürdőszobával felszerelt háromfős apartmanokban lakhatnak. Az intézmény tálalókonyhával, foglalkoztató-helyiséggel, betegszobával, két füves és egy köves – kerekesszékesek számára könnyebben megközelíthető – udvarral rendelkezik.

A gondozás, ápolás személyre szabottan, az ápolási igények figyelembevételével, a lakók méltóságának tiszteletben tartásával, a megelőzésre is nagy figyelmet fordítva történik. A mentálhigiénés ellátás és a foglalkozások legfőbb célkitűzései a magányosság, az elszigetelődés elkerülése, az emberi kapcsolatok ápolása, az emlékező-képesség megőrzése, az elesettség leküzdése. A Szociális Ellátó Központ családias légkörben igyekszik az ellátottak családjait pótolni: az ott dolgozók küldetésüknek tartják, hogy a test mellett a lelket is ápolják.

<
>